Barion Pixel
Borvidékek
borászatok
Szicília régió
 

A borvidék története
Szicília, Isten ajándéka...
Szicília bortermelési területe magában a szigeten (a Földközi-tengeren a legnagyobb) kívül a Lipari-szigeteket és a Pantelleriát is magában foglalja.A szőlőültetvények területe Olaszországban a legfontosabbak közé tartozik, mintegy 107 000 hektár (körülbelül kétszer akkora, mint egy olyan régió, mint Emila-Romagna vagy Toszkána, és körülbelül 15% -kal több, mint Puglia). Szicília kb. 60% -ban dombos, 25% -a hegyvidéki , a fennmaradó 15% pedig sík.A szicíliai szőlőtermesztés sok éven át az ömlesztett borok (magas alkoholtartalmú és nagy mennyiségű) borok előállítása céljából figyelemreméltó eredményeket ért el az elmúlt években, és figyelemre méltó eredményeket ért el a borászati területen.
 
Borok és szőlőfajták
Szicília gazdag történelemben, művészetben és kultúrában, de mély és ősi borhagyományokkal rendelkező régió is. A régió számtalan természeti szépségével és illatával elbűvöli a látogatót az ételek sokfélesége és borainak varázsa miatt. Szicília a nagy múltú borok bölcsője, mint például a Marsala , de olyan illatos desszertborok is, mint a Passito di Pantelleria és a Malvasia delle Lipari , a Moscato di Noto és a Siracusa , néhány testes vörösbor és érdekes fehérbor. Ezek és sok más bor a szicíliai enológiai reneszánsz szerzői és híressé tették azokat a szőlőket, amelyekkel előállítják, például Grillo , Catarratto , Inzolia , Zibibbo , Malvasia és Nero d'Avola .
 
 

 

 Pincészet neve:

Cellaro

Varázslat...
Cellaro, annak a területnek a csodagyereke, ahol a szőlő az idő hajnala óta megtalálta természetes élőhelyét. Mintha varázsütésre érkezne hazánkba, az az érzése van, hogy távol áll mindentől, de egy lépésnyire van önmagától. Csodálatos hegyek veszik körül az Arancio-tavat, és egy képet festenek vízzel, mint főszereplőt, amely értékes forrás a vendégszerető és szorgalmas emberek által. A Sambuca di Sicilia évszázadok óta kiváló szőlőről beszél, Cellaro utánozhatatlan borokkal meséli el.
 

 

Egységes föld...
Sambuca, remek borok nagyszerű földjei. A szőlőültetvények a tenger felett 300 és 600 méter között helyezkednek el, kiváltságos összetételű talajokon. A paraszti bölcsesség harmonizálja a szőlőt és a talajt a természet teljes tiszteletben tartása mellett, hogy növelje a büszkeséggel tölt el egy termék valódiságát, a megújuló energiaforrásokra való összpontosítás mellett is: a legjobb dombokon a szélturbinák ölelik fel a ég és hagyja a levegőt csak természetes parfümök átitatva. Mennyei hely.
 

 

Ajánló
Cellaro
Magazin
blog

Borkóstoló, akár az Ön otthonában!

Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...

Orodán György sommelier, vezető borszakértőnk!

A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...

Viszonteladóknak infomáció

Ha egyedi és nem egy átlagos, sablonos borlapot szeretne, ami a szomszédnál is van... Termékeink több vendéglátóhelyen, delikáteszekben is megtalálható országszerte. Ha szeretné, hogy az Ön üzletét is színesítse választékunk, akkor kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken és aktuális nagykereskedelmi árainkról tájékoztatást nyújtunk...