Barion Pixel
Borvidékek
borászatok
Marche régió
 

A borvidék története
Körülbelül 100 Ha-on, éves átlagban 100.000 palack bort készítenek. Írásos emlékek, már 1579-ben említik a "Verdichiot", mint szőlőfajtát. Kék szőlőben a Merlot és a Sangiovese a két fő fajta. Kulturális szempontból is fontos régió, hiszen a reneszánsz éppen innen indult hódító útjára. A régió elsősorban az őshonos fehér Verdicchio fajtáról ismert, amely jó kezekben kitűnő bort képes adni. Matelica magasan fekvő, kicsiny terület, itt a hozam alacsonyabb, a borok komplexebbek és koncentráltabbak. Az itt készülő borokban felfedezhetjük az ásványosság mellett, a kandírozott gyümölcsöket, az édesköményt, a citrust, utóízében a keserű mandulát.

 

 Pincészet neve:

Ajánló
Magazin
blog

Viszonteladóknak – Prémium borok!

Éttermeknek és delikáteszeknek! Egyedi borlapot keres, amivel azonnal kitűnhet a versenytársak közül? Nem szeretné, ha az Ön éttermében vagy borbárjában is ugyanaz a sablonos kínálat lenne, mint a szomszédban? A Primo Vino prémium borválasztéka országszerte elérhető vendéglátóhelyeken és delikáteszekben – és most az Ön üzlete kínálatát is színesítheti!

Orodán György sommelier, vezető borszakértőnk!

A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...

Borkóstoló, akár az Ön otthonában!

Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...