Barion Pixel
Borvidékek
borászatok
Abruzzo régió
 

A borvidék története
A föld és gazdagsága...
Abruzzo régiót Dél- Közép-Olaszország, amely határos az Adriai-tenger keleti és a Appenninek nyugatra , a hegy Maiella és a Gran Sasso d'Italia . A hegyektől a tengerig, mintegy 50 km egyedülálló tájon, a felvidéken, a dombvidéken minden buja és szennyezetlen; a partot elérő szőlő és olajfák mezői. A régió szőlészeti szempontból nagy biológiai sokféleséggel büszkélkedhet, és őshonos és nemzetközi szőlőt is termel.
 
Borok és szőlőfajták
A Montepulciano d'Abruzzo a régió egyik fő szőlőfajtája. A finomítás és a fahordós érlelés után a híres DOC bor lesz. A Montepulciano d'Abruzzo szőlőből rendkívül finom tulajdonságú rozé bort is előállíthat. Azért hívják „ Cerasuolo ” -nak, mert emlékeztet az érett „cerasa” (cseresznye) színére, gyümölcsös, ásványi, puha, közepes testű és könnyen iható, sokféle ételhez tökéletes. A többi Abruzzóban gyártott DOC bor közül felsorolhatjuk a Trebbiano d'Abruzzo-t , amelyet Trebbiano szőlőből és más fajtákból, például Cococciola , Passerina , Pecorino , Malvasia nyernek. De ez még nem minden, sok más bort készítenek a régió őshonos szőlőfajtáiból.
 

 

 Pincészet neve:

Caldora

Nagyszerű szőlők nagyszerű borokhoz...
A finomított "Fantini by Farnese" borok a Farneto-völgyből és az Abruzzo más fontos birtokaiból származó, legjobban válogatott szőlőből készülnek; öregedési folyamatukat a Caldora kastély gyönyörű pincéiben fejezik be, egy történelmi épületben, amelyet a vállalat fel akart újítani Ortona területén a kulturális örökség és a szőlészeti hagyományok védelme érdekében. Egy tehetséges fiatal borászokból és agronómusokból álló csapat, két nemzetközileg elismert szupertanácsadó vezetésével folyamatosan munkáját az egyes gyártási szakaszok gondozásának szenteli. a társaság a legapróbb részletekig a minőség új távlatai felé terelte a Fantini borokat: a csúcsborok esetében például kétszeres és szigorú szelektálást végeznek az egyes szőlőkből,abban a hitben, hogy csak a legjobb bogyókat lehet nagy borokká alakítani.
 

 

Ajánló
Caldora
Magazin
blog

Viszonteladóknak – Prémium borok!

Éttermeknek és delikáteszeknek! Egyedi borlapot keres, amivel azonnal kitűnhet a versenytársak közül? Nem szeretné, ha az Ön éttermében vagy borbárjában is ugyanaz a sablonos kínálat lenne, mint a szomszédban? A Primo Vino prémium borválasztéka országszerte elérhető vendéglátóhelyeken és delikáteszekben – és most az Ön üzlete kínálatát is színesítheti!

Orodán György sommelier, vezető borszakértőnk!

A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...

Borkóstoló, akár az Ön otthonában!

Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...