Barion Pixel
Borvidékek
borászatok
 Bor fajták:
 Pincészetek nevei:
 Bor fajták:
Préselő Pincészet

A Préselő csapat tagjai a tulajdonosok Nagy Zsolt és felesége Gabi, valamint Zöldi-Kovács Árpád, másfél évtizede foglalkoznak szőlővel és borral.Zsolt egy másik borvidéken, nemzetközi tanácsadói munkája mellett kezdte kicsiben, míg Árpád szőlész-borászként egy helyi borászat birtokigazgatója volt.Első közös Préselő évjáratukat 2013-ban készítették, amihez Gabi borszakértőként, az ízvilág finomhangolásával járult hozzá.Hárman jól kiegészítik egymást a szőlőmunkáktól kezdve, a pincén át a kóstolókig.A Préselő borok minőségét és elegáns, letisztult stílusát a helyi viszonyok szakértő ismerete és a világlátott borszakértő szemlélet biztosítja...
 

 

Terület: 8 ha, többnyire spontán erjesztés
Dűlők: Messzelátó, Omlás, Palandor, Rány, Szentvér
Tengerszint feletti magasság: 160-300 méter
Talaj: riolittufás nyiroktalaj, agyagos-riolit talaj

Préselő Pincészet

Magazin
blog

Viszonteladóknak – Prémium borok!

Éttermeknek és delikáteszeknek! Egyedi borlapot keres, amivel azonnal kitűnhet a versenytársak közül? Nem szeretné, ha az Ön éttermében vagy borbárjában is ugyanaz a sablonos kínálat lenne, mint a szomszédban? A Primo Vino prémium borválasztéka országszerte elérhető vendéglátóhelyeken és delikáteszekben – és most az Ön üzlete kínálatát is színesítheti!

Orodán György sommelier, vezető borszakértőnk!

A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...

Borkóstoló, akár az Ön otthonában!

Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...