Szőlőfajta és termőterület: Trentino legnaposabb dombjain termesztett moscato szőlőből készítjük a habzóbort.
Borkészítés: A szőlőt szeptember közepén szüretelik, ezután a bogyózás - zúzás és kíméletes préselés után a mustot leszűrik és
0 °C-ra hűtik, hogy megőrizzék frissességét és aromáját. A válogatott élesztőkkel hozzáadott alapbort acéltartályban 13-14 °C hőmérsékleten 30 napon keresztül erjesztik. A kívánt nyomás és maradékcukor szintjének elérése után gyorsan lehűtik -2-3 fokra, hogy megállítsák az erjedést. A pezsgőt szűrjük és alacsony hőmérsékleten palackozzuk, hogy fiatalos zamatait, vibráló savait a lehető legjobban a palackba zárjuk.
Érzékszervi jellemzők:
Szalmasárga színű bor, intenzív illatában és ízében is kerti virágok, szőlő, barack, körte, citrusok és sárgahúsú alma érezhető. Markáns sava, alacsony alkoholja, könnyű teste és igéző, hosszú lecsengése „rabul ejti” azt, aki kóstolja.
Ételpárosítás: Ideális kísérője friss, gyümölcsös desszerteknek, süteményeknek, de aperitifként is kiváló.
Éttermeknek és delikáteszeknek!
Egyedi borlapot keres, amivel azonnal kitűnhet a versenytársak közül? Nem szeretné, ha az Ön éttermében vagy borbárjában is ugyanaz a sablonos kínálat lenne, mint a szomszédban?
A Primo Vino prémium borválasztéka országszerte elérhető vendéglátóhelyeken és delikáteszekben – és most az Ön üzlete kínálatát is színesítheti!
A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult.
Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...
Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...