A Merlot és Cabernet Sauvignon válogatott szőlői a Garda-tó környékén nőnek, míg a Teroldego szőlőt a Dolomitok szikláihoz közeli szőlőültetvényeken szüretelik, ahol közvetlen napfénynek, valamint a fehér sziklák visszavert fényének is ki vannak téve. Ez részleges szőlő-dehidratációt és enyhe túlérettséget eredményez. Ez a természetes folyamat kedvez a szőlő polifenolos érésének, valamint az aromák és a szerkezet felhalmozódásának. A szőlőt szeptember végén kézzel szüretelik, majd zúzás és bogyózás után körülbelül 14 napig acéltartályokban erjesztik 26-27°C hőmérsékleten, kiválasztott élesztők hozzáadásával. Ezt követően a bor egy részét több hónapig másodlagos használatú barrique hordókban érlelik, míg a fennmaradó 10%-át új barrique hordókban.
Érzékszervi jellemzők:
Ez a bor napos, enyhén lekváros aromaprofillal rendelkezik, meleg vörös gyümölcsökkel, mint a fekete áfonya, szilva és érett ribizli, amelyek a mediterrán napot idézik. Emellett a hordós érlelés komplexitást ad, dohány, édes fűszerek és pirított mogyoró jegyeivel. A bor ízében szerkezetes és széles, kellemes viszkozitással és bársonyos tanninokkal.
Étel Párosítás:
Ideális ízletes előételekhez, gazdag első fogásokhoz, mint a carbonara vagy a ragù. Jól illik grillezett húsokhoz és halakhoz is.