Évjárat: 2021 /0,75l

Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
Szőlőfajta: Corvina Veronese, Rondinella, Molinara
Termelési terület: Veneto – Valpolicella
Fajták és borkészítés: A szüret után, acéltartályos erjesztést követően a bort az Amarone törkölyre fejtik a hagyományos "ripasso" technika szerint, az ezt követő tölgyfahordós érlelés 12-18 hónapig tart.
Érzékszervi jellemzők:
Szín: Intenzív rubinvörös, Illatában és ízében a friss gyümölcsök (cseresznye, meggy és ringlószilva) főtt gyümölcsök, elegáns fűszeresség (fahéj, szegfűszeg) gyógynövényesség érezhető.
Kellemes savakkal az alkohol közepesnél magasabb, tanninban bársonyos, koncentrált test és igen hosszú lecsengés jellemzi ezt a venetoi klasszikust.
Ételpárosítás: Remek párosítás felvágott és sonkatálakkal, húsos tésztaételekkel, pizzával, rizottóval, vadételekkel, paprikás és szószos húsokkal, sültekkel, közepesen érlelt sajtokkal és csokoládés desszertekkel.
Alkohol: 12,5%