11 Filuri Primitivo di Manduria Dolce Naturale DOCG 500 ml (Édes vörösbor)
A hagyományoknak megfelelően a bort néhány szőlőfürtből készítik, amelyeket természetesen a szőlőben, régi szőlő (Alberello) kis hajtásain szárítanak. 11 sor eredetileg ehhez a nektárhoz, édes mézes, cseresznyelekvár és szárított fügével. Legjobban inspiráció szerint élvezhető.
Szőlőfajta: Primitivo
Terület: Nagyon régi szőlőültetvények vannak kiválasztva San Marzano (TA) és Sava (TA) területén.
Talaj: Finom textúrájú vörös maradvány, meszes altalajjal, ritka sziklás kibúvásokkal és intenzív vasoxidokkal.
Gazdálkodási típus: Legalább hatvan éves fejlevelű bokorszőlő (hektáronként 5000).
Szőlőszüret: Október eleje.
Borkészítés: Miután a szőlőn száradni hagyták, a szőlőt kézzel szüretelik. A macerálást 10 napig végezzük, a szőlőben szelektált natív élesztőkkel. Az erjesztés ellenőrzött hőmérsékleten, 24-26 ° C-on történik.
Öregedés: Francia és amerikai tölgyfahordókban 12 hónapig.
Kóstolójegyek: Intenzív rubinvörös szín, gránát árnyalatokkal; kitartó és összetett , túlérett gyümölcsök utalásaival, amelyek emlékeztetnek a meggylekvárra és a szárított fügére; könnyű fűszeres; kellemesen borítja be a szájpadlást a méz érzésével, egyensúlyban van a megfelelő savassággal.
Legjobb párosítás: Mandula alapú sütemények, gyümölcsös sütemények, intenzív ízű érett sajtok. Meditációs bor.